Lia's Miniaturen

Akuna Matata


Dit is Akuna Matata, mijn globetrotterhuis. In september is het ter gelegenheid van 100 jaar wonen tentoongesteld op de monumentendag. Het is een klein huisje van 75x70x25 cm, waarvan het casco is gemaakt door de Stolp ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van de Enpeg, een poppenhuizen emailgroep. Het uitbouwtje rechts heb ik er zelf aan toegevoegd. In dit huisje kan ik me lekker uitleven en er zitten allerlei grapjes in verwerkt. 

Het huis wordt bewoond door Sir Geoffrey Wildwater en zijn dochter Kimberley. Het zijn wereldreizigers die al overal geweest zijn. Van al hun reizen nemen ze souvenirs mee. Het hele huis staat er dan ook vol mee.

Sir Geoffrey stamt uit de tijd dat je met een geweer op safari ging en hij heeft vele jachttrofeeŽn vergaard. Hij zit hier in zijn kamer, lurkend aan zijn waterpijp, aan zijn memoires te werken. 

Kimberley schiet liever met een camera, en is sterk beÔnvloedt door de Oosterse cultuur. Samen met haar vriend Ludo, een echte bohťmien , geniet ze van sushi, saki en een intiem onderonsje.

Er is veel zogenaamd waardeloos materiaal gebruikt in dit huis, bij de verschillende kamers zal dat beter te zien zijn. Ook vele voorwerpen die ik geruild heb met medeminiaturisten hebben er een plaatsje gevonden. En natuurlijk zijn de mooiste meubels weer door mijn vader gemaakt. Zelf heb ik me lekker uitgeleefd in allerlei technieken, en op poppenhuisbeurzen en rommelmarkten heb ik ook zo van alles vergaard.

Wil je een en ander beter bekijken klik dan op de kamertjes en een miniwereld gaat voor je open. 

Terug naar het begin


Vragen, opmerkingen of tips? stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek