Lia's Miniaturen

tudorroom


Deze Tudorkamer is een samenwerkingsproject met mijn vader. Hij heeft de meubelen gemaakt en toen moest ik er een passende setting omheen verzinnen.  Het is een kijkkast geworden met twee schuine hoeken. In de ene hoek is een deur met houtsnijwerk en in de andere een grote open haard met kookketel.

De bewoners van de kamer zijn Heer Hendrik van Besogne en zijn vrouwe Dragonda, waarvoor Hendrik VIII en Anne Boleyn model hebben gestaan.

Het snijwerk van de open haard zijn latjes van een waaier en erboven hangt een geborduurd wapenschild. De meubels zij door mijn vader helemaal met de hand uitgesneden.

               

De wanden en het plafond bestaan uit balken opgevuld met witgeschilderde reparatiepasta. De vloertegels zijn van zelfhardende klei en hier en daar voorzien van een sjabloon. Het raam is gemaakt van een velletje gelatine omdat daar zulke mooie ruitjes in zitten. Naast de deur twee hele oude koperen kandelaartjes, ooit lang geleden op een rommelmarkt gevonden.

               

Het banier boven de haard is geborduurd.

 

                       

Op tafel  een middeleeuws banket gemaakt van fimo. Aan het plafond hangt een kaarsenkroon en een wildkroon met wild. Smakelijk detail: de varkenskop!

Terug naar het begin


Vragen, opmerkingen of tips? stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek