Lia's Miniaturen

Klein Cornelia


 

Dit is mijn Victoriaanse huis, waar ik al lang van droomde tot een nicht die ook met een poppenhuis begonnen was besloot de hele zaak weg te doen. Ik kreeg toen een casco dat er niet uitzag maar dat vol zat met bruikbare onderdelen zoals ramen, deuren, steentjes, parket en een aantal meubels en accessoires. Topstuk was het prachtige keukenfornuis.

De bouwtekening lag al klaar, dus ik ben direct met de bouw begonnen. Alles wat ik kon gebruiken heb ik uit de ru´ne gesloopt en gerestaureerd. Dat was nog een hele klus, want ramen en deuren waren gewoon dicht geschilderd, evenals de kastlades en deurtjes. Sommige meubels waren verkeerd om in elkaar gezet en alles zat scheef.

3 jaar heb ik aan het huis gewerkt en alle technieken die ik ooit wel eens heb beoefend kon ik in miniatuur nu goed gebruiken. Vele meubels zijn van mijn hand, evenals de popjes, het voedsel, de stoffering, een aantal lampen, de plantjes, veel accessoires, brei, borduur en haakwerkjes, en last but not least de tuin. 

Mijn vader, van huis uit timmerman, heeft zich vol enthousiasme op een aantal bijzondere meubels gestort. Sinds zijn pensioen schildert hij prachtige dierschilderijen, en het kon niet uitblijven, ook in miniatuur liet hij zich niet kennen. Alle schilderijen in het huis zijn van zijn hand. De poppenhuisbeurs was verder goed voor het glaswerk, porselein en aanverwante zaken die ik niet zelf kan maken. Sommige kamers, zoals de badkamer, zijn nog wat magertjes ingericht, maar dat komt nog wel. 

Wil je een en ander beter bekijken klik dan op de kamertjes en een miniwereld gaat voor je open.

Terug naar het begin


Vragen, opmerkingen of tips? stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek