Bakstudio


Mijn bakstudio is geïnspireerd op Heel Holland Bakt.
Dus behalve de muren werden ook alle meubeltjes in zoete kleuren geverfd. Toevallig had ik ook nog een paar halve verrassingeieren liggen die qua kleur perfect matchten en dus een nieuw leven begonnen als lamp.
Alles wat ik kon gebruiken heb ik geverfd en beplakt tot het glazuur van mijn tanden sprong :O)


De kasten zijn van sigarenkistjes en vliegtuig triplex gemaakt.


Aan de linkerkant staan de taartenkasten. Hierin kon ik mijn fimobaksels mooi uitstallen. Aangezien de baksels ook verkocht worden is hier een verkoophoekje ingericht.


.


In het midden staan de koelkast en de fornuizen. De ovens zijn vol in gebruik. Er is genoeg keukengerei om elke keukenprinses te laten watertanden.


De voorraadkasten aan de rechterkant zijn goed gevuld en er zijn legio bak en kookboeken. Het ladekastje is van snoep verpakkingen gemaakt.


Vanwege het competitie element is er een roze en een blauw team aan het bakken.  Er wordt hard gewerkt aan de baksels. De meeste accessoires zijn zelf gemaakt.De mixers waren een paar goedkope exemplaren. Een ervan heb ik gesloopt en daarna gekanteld weer in elkaar gezet. En natuurlijk weer geverfd. De weegschaal is een metalen kom en een halve kraal. De kom heb ik met lijm gevuld, tijdens het drogen dit lekker door elkaar geroerd zodat het niet glad werd en er daarna talkpoeder op gestrooid.In de kom zit het lijm mengsel. De boter en eieren zijn van gele zelfhardende klei. Wat peperkorrels als rozijnen erbij en er kan gekneed worden.
De versiering en de fruitschijfjes zijn van fimocanes gesneden.


De suikerzoete piramides zijn opgebouwd met beglitterde piepkleine styroporballetjes en schijfjes fimocane rond een kartonnen piramide.


.


Tot slot nog wat taarten in beeld. Smullen maar :O)


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek