CottageEen weekend knutselen met een poppenhuizen vriendinnen groep was de aanleiding voor de cottage. Op het weekend hebben we een geveltje met markies gemaakt en een tuintje. Thuis is het geveltje langzamerhand uitgebreid tot een halve cottage.


.


De gevel met markies en tuintje zoals we dat in het weekend gemaakt hebben. Ik heb er gelijk mijn vervuilingstechnieken op toegepast want ik ben niet van het super nette. De plavuizen zijn van eierdozen karton.


Thuis heb ik de gevel en de tuinplaat op een grotere grondplaat gelijmd. Vervolgens heb ik er een zijgeveltje aan gebouwd. De vijver is uitgezaagd zodat hij diepte kreeg. Het hekje is van ijslollystokjes gemaakt. Een setje kerstbomen vormt de coniferenhaag.


Door de zijgevel ontstaat er nu een kamertje. De vloer is gemaakt van roerhoutjes. Het kamertje is ingericht maar het is mooier als er aan de open kant ook een wandje komt. Het tafelkleed is van frivolité gemaakt.


De vorming van de vijver. Eerst liggen de vissen op het droge te spartelen. Daarna wordt de vijver gevuld met giethars zodat de vissen kunnen zwemmen.Een waterval en planten maken het plaatje compleet.


Het huisje wordt bewoond door Aaltje een weduwe op leeftijd. Ze geniet van haar tuintje en speelt met haar hond. De tuin staat vol met bloemen. Langs de regenpijp kruipt een clematis omhoog.


Het kon niet uitblijven er moest een zolder op het huisje komen. Het was een leuk project om mijn skills als rietdekker uit te proberen.


Zo ziet het huisje er na de verbouwing uit. Met het extra wandje is de kamer compleet geworden. Op zolder is de slaapkamer. Aan de muur hangt een koekoeksklok die ik van papier gemaakt heb. Aaltje is boven haar breiwerk in slaap gevallen.


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek