Hinderlooper Kamer

Deze Hindelooper kamer is het tweede samenwerkingsproject met mijn vader. Hij heeft de meubelen gemaakt en geschilderd en toen moest ik er weer een passende setting omheen verzinnen.  Het is een kijkkast geworden met een bedstee.


Het tegelwerk op de muur zijn printjes van originele tegels die ik op de computer bewerkt heb tot passende tegelvellen. De rode en groene tegels op de vloer zijn van karton dat ik eerst geverfd heb en daarna gesneden en op een mal geplakt. Het naturel/blauwe touwkleed is volgens de originele manier genaaid.

De fraai beschilderde kast is het pronkstuk van de kamer. Aan de muur hangt een Friese klok die ook door mijn vader gemaakt is. Daaronder staat een turfkist. De kakstoel voor de kleine staat permanent klaar. Vooraan staat een bijbelkastje met daarop de bijbel. Aan de muur boven het bijbelkastje hangt de bruidspijp. Aan de hoeveelheid versieringen is te zien dat het hier om een kinderrijk gezin gaat.


.


De Hindelooper dame heb ik zelf gemaakt en aangekleed. Traditiegetrouw draagt ze 4 verschillende ruiten en bestaat de hoofdtooi uit 4 verschillende mutsen over elkaar. In de wieg ligt een baby in Hindelooper kostuum. De bedstee is versierd met prachtig schilderwerk en natuurlijk ontbreekt de po op de plank niet. Tegen de muur staat een klaptafel en op het kleine tafeltje een kraantjeskan. Dit is een glazen souvenir dat ik zwart geschilderd heb en met gouden motieven versierd.


.


De haard is voorzien van een haardijzer met kookketel. Alle sierborden en servies zijn van fimoklei en heb ik met inkt beschilderd. De hondjes op de schouw waren in die tijd heel populair.Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek