ToverkamerDe tovenaarskamer is ontstaan na een paar workshops. Het begon met de tafel. Op de workshop hebben we de tafel opgepimpt en gevuld. Na thuiskomst heb ik er nog mijn eigen sausje over gegoten en hem een andere kleur gegeven. Ook zijn er een heleboel dingen bijgekomen. Het uitpluizen van uileballen heeft de benodigde schedeltjes en botjes opgelevert.


De tweede workshop was het maken van de kamer. Op de workshop hebben we de schouw, deur, balken en behang gedaan. De vloer heb ik van zelfhardende klei en koffiepatch mallen gemaakt.


Toen werd het tijd voor de tovenaar. Het moest een flamboyant typje worden en ik denk dat Grimbo wel aan die beschrijving voldoet. Zijn staf met verlichting zwaait hij graag in het rond, maar zijn spreuken mislukken nog wel eens. Arm varkentje! Voor het huishouden heeft Grimbo een toverbezem in dienst genomen. Dit is een ijverige bediende die met zijn plumeau de boel goed schoon houdt. Alleen de spinnenwebben aan het plafond kan hij tot zijn verdriet niet wegpoetsen.


Langzaam maar zeker werd de kamer verder ingericht: er kwam een “boekenkast”, een hoekkast en een goed gevulde kist. Een boom doet dienst als boekenstandaard en de giftigste slangen zitten veilig in een terrarium. De rest kruipt en kronkelt vrolijk rond. Die vinden altijd wel muizen om op te eten.Bij de open haard staat een wat minder gezellige stoel. Het huisdraakje ligt te slapen, lekker warm op de schoorsteenmantel. Het bureau is tijdens een latere workshop gemaakt.

De kamer staat verder natuurlijk propvol met gadgets die een tovenaar nu eenmaal nodig heeft om goed te kunnen werken. Er zijn toverplanten, vele boeken, geheime drankjes en potten vol duistere inhoud.

Grtimbo heeft in de loop der jaren aardig wat schedels verzameld en wordt bijgestaan door een stel uilen.


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek