Toverkamer


De tovenaarskamer is ontstaan na een paar workshops die ik gevolgd heb. Ik kon er zoveel creativiteit in kwijt dat het niet bij deze kamer gebleven is. Later zijn er nog verschillende toverprojecten gevolgd.


Het begon met de tafel. Op de workshop hebben we de tafel opgepimpt en gevuld. Na thuiskomst heb ik er nog mijn eigen sausje over gegoten en hem een andere kleur gegeven. Ook zijn er een heleboel dingen bijgekomen. Het uitpluizen van uilenballen heeft de benodigde schedeltjes en botjes opgeleverd.


De tweede workshop was het maken van de kamer. Op de workshop hebben we de schouw, deur, balken en behang gedaan. De schouw is van piepschuim gemaakt en met muurvuller bewerkt. Het behang is van grijs strijkvlies dat gebruikt wordt om kleding te verstevigen. De vloer heb ik met behulp van koffiepatchhouders van zelfhardende klei gemaakt.


Toen werd het tijd voor de tovenaar. Het moest een flamboyant typje worden en ik denk dat Grimbo wel aan die beschrijving voldoet. Zijn staf met verlichting zwaait hij graag in het rond, maar zijn spreuken mislukken nog wel eens. Arm varkentje! Voor het huishouden heeft Grimbo een toverbezem in dienst genomen. Dit is een ijverige bediende die met zijn plumeau de boel goed schoon houdt. Alleen de spinnenwebben aan het plafond kan hij tot zijn verdriet niet wegpoetsen.


Langzaam maar zeker werd de kamer verder ingericht: er kwam een “boekenkast”, een hoekkast en een goed gevulde kist. Een boom doet dienst als boekenstandaard en de wijze uil houdt toezicht.


Skeleton is het huishondje. De giftigste slangen zitten veilig in een terrarium. De rest kruipt en kronkelt vrolijk rond. Die vinden altijd wel muizen om op te eten. Het huisdraakje ligt te slapen, lekker warm op de schoorsteenmantel.


Bij de open haard staat een wat minder gezellige stoel.


Het bureau met stoel zijn tijdens een latere workshop gemaakt. Een van de poten van het bureau is afgebroken, maar toverboeken zijn overal goed voor. Naast het bureau staat een kist met een toverplant erop. De boekenwurm verslind het boek.


Nog een paar “gezellige” kamergenoten: een spinnenbutler en een vleesetende plant.De kamer staat verder natuurlijk propvol met gadgets die een tovenaar nu eenmaal nodig heeft om goed te kunnen werken. Er zijn toverplanten, vele boeken, geheime drankjes en potten vol duistere inhoud. Ook de verlichting doet het. De lampen, de staf, de slangenbak en de open haard, alles is verlicht.


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek