Tudorkamer

Deze Tudorkamer is een samenwerkingsproject met mijn vader. Hij heeft de meubelen gemaakt en toen moest ik er een passende setting omheen verzinnen.  Het is een kijkkast geworden met twee schuine hoeken. In de ene hoek is een deur met houtsnijwerk en in de andere een grote open haard met kookketel.

De bewoners van de kamer zijn Heer Hendrik van Besogne en zijn vrouwe Dragonda, waarvoor Hendrik VIII en Anne Boleyn model hebben gestaan.


De wanden en het plafond zijn voorzien van vakwerk en opgevuld met stucwerk. De plavuizen zijn van zelfhardende klei gemaakt. Het snijwerk van de open haard zijn latjes van een waaier.


Boven de open haard hangt een door mij geborduurd wapenschild. De meubels zij door mijn vader helemaal met de hand uitgesneden.


Het raam is gemaakt van een velletje gelatine omdat daar zulke mooie ruitjes in zitten. Naast de deur twee hele oude koperen kandelaartjes, ooit lang geleden op een rommelmarkt gevonden. In de kast staat veel tin en zilverwerk.


.


Op tafel  een middeleeuws banket gemaakt van fimoklei. Aan het plafond hangt een kaarsenkroon en een wildkroon met wild. Smakelijk detail: de varkenskop! Langs de muur staat een regiment speren en hellebaarden.


Hendrik is nogal een sul en Dragonda heeft duidelijk de broek aan. Zij bepaalt wat er moet gebeuren en Hendrik laat het zich maar aanleunen.


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek