Kinderboerderij


De duiventil van het voormalige Victoriaanse huis, workshopjes insectenhotel, eekhoornvoederhuisjes en konijnenhokken, alles kon ik zo een leuk plekje geven. Ook de konijnen, cavia’s, kippen, eenden, duiven en verdere beestenboel waren blij eindelijk de vrijheid te krijgen.


Naast de konijnenren staat het kippenhok. De kippen worden hier s’avonds opgesloten want je weet nooit of er een hongerige vos in de buurt is. En tussen al dat fladderende en huppelende spul scharrelen ook nog een kalkoen en een paar geiten rond.


Vogels genoeg in de kinderboerderij. Ze zijn van klei, gips of plastic. De cavia’s hebben hun eigen hok waar ze in en uit kunnen.


De eekhoorntjes weten de voederhuisjes goed te vinden. De deksels kunnen echt open. Het insecten hotel zou in de tuin niet misstaan. Ook de victoriaanse duiventil heeft zijn plekje gevonden. de duiven en andere vogeltjes heb ik van fimoklei gemaakt. De eekhoorns zijn van gips gegoten.


De kippen kunnen naar hartenlust scharrelen, hier is geen risico voor vogelgriep. De konijnen kunnen holen graven. Eentje duikt er net weg, een ander komt juist uit een hol gekropen.


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek