Kroatisch pleintje

Een groepsreis naar Kroatië leverde deze herinnering aan een mooi pleintje in Trogir op. Omdat het een bourgondische reis geworden was heb ik het in een wijnkistje gemaakt. Bij de reünie had ik het kastje meegenomen en de andere groepsleden herkenden direct het pleintje.


Eerst heb ik het schema van het pleintje getekend. Daarna ben ik met foambord aan de gang gegaan. Stenen uitkrassen en verven, raam en deurgaten uitsnijden en kozijnen maken van bruikbare elementen uit mijn gipsdoos.


Gordijntjes, ramen en deuren en balustrades, het was een uitdaging om de juiste materialen te vinden. Vooral omdat de schaal 2x zo klein was als waarin ik normaal werk. In het poortje naar de zijstraat heb ik een foto van mijzelf geplakt als bewijs dat ik er echt geweest ben.


Van zelfhardende klei is het straatje gemaakt. Met een mal heb ik er een keienpatroon in aangebracht. De planten zijn uit eigen kwekerij, de meeste potjes uit mijn gipsdoos. De Agave op de gevelsteen was er in het echt ook. Het hondje in het raam heb ik van wolvilt gemaakt.


Een mooie herinnering aan een mooie reis. Ik kijk er nog steeds met veel plezier naar.


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek