Sprookjestuin


Een gestripte tuin van een vriendin en een heleboel bloemen die nog gepoot moesten worden, voilà een nieuw project was geboren. Vanwege de bloemenpracht heb ik er een sprookjestuin van gemaakt.


In de tuin stonden nog een paar planten en het tegelwerk was nog intact. Eerst heb ik er een hekwerk omheen gezet. Wat zwarte en gouden verf en de tuin zag er gelijk een stuk beter uit. De bloembak die ooit langs de rand stond paste ook goed op het tegel tableau. Intussen ging ik spelen met tuinornamenten die ik nog had liggen. Het vogelbadje stamt nog uit de Victoriaanse tuin van mijn eerste huis.


Een setje minihuisjes en papieren tuinspullen pasten goed bij het sprookjesplan. Wat kabouters uit mijn gipsdoos, een vijverton en een sprookjesboom van zelfhardende klei waren ook goed bruikbaar.


De sprookjesboom heeft geen aarde nodig. Hij is dikke maatjes met de uil. De waterput heb ik ooit als workshop voor het poppenhuisblad gemaakt. De egeltjes, eekhoorntjes en vogeltjes weten de tuin ook te vinden. In de witte regen is een elfje komen wonen.


Klaprozen, stokrozen, zonnebloemen en lelies. Maar ook margrieten, chrysanten, hortensia’s en anjers, alles wat groeit en bloeit kom je in de tuin tegen.


De boog is gemaakt van passiebloemen. In de vijver zit een elfje op een plompenblad.Langs de muur zorgt een bladslinger voor een speels effect. In de potten naast de trap gaan ook nog bloemen komen.


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek