Lia’s Winkeltjes

Curiosa en Antiek shop

Omdat ik veel nog niet geplaatste miniatuurtjes heb en het zonde vond om ze in een doos te laten liggen heb ik ze in een curiosa shop uitgestald. De schilderijen op de achtergrond zijn door mijn vader geschilderd, de stoelen en het tafeltje zijn van blikjes gemaakt. Ik heb ze op een braderie gekocht. Het glaswerk op de achtergrond komt van een glasblazer bij wie ik op elke poppenhuisbeurs mijn verzameling aanvul. Een aantal miniaturen komen van een kraam die gerund wordt door een vrouw die de hele wereld over reist en overal wat meeneemt. Deze zijn later bij mijn eigen globetrotters komen te staan.


Wil je een en ander beter bekijken klik dan op de knop.


Popoqatepetl

Dit Mexicaanse winkeltje is ontstaan naar een foto van een Mexicaans restaurant vol kleuren en nisjes. 
Behalve dat ik er heel veel zelf voor gemaakt heb staat er ook veel spul uit de wereldwinkel in. De verzameling gekke beestjes heb ik van fimo gemaakt.


Wil je een en ander beter bekijken klik dan op de knop.


Brocante Winkel

2013 een nieuw project de brocante winkel. Voor een miniweekend was als onderwerp brocante gekozen. Toen ook mijn knutselgroepje dat als thema wenste kon ik niet anders dan mij in het brocante verdiepen.

Op een beurs kocht ik een slordige winkelbak en thuis dacht de kat dat hij wel door het deurtje naar binnen kon. Resultaat veel lawaai en restauratiewerk. De trend was gezet.

Een trip door Franrijk gaf mij de nodige inspiratie om de buitenkant dat typisch Franse vervallen uiterlijk te geven.


Wil je een en ander beter bekijken klik dan op de knop.


Toverwinkels

Inmiddels ben ik helemaal in toversferen en leef me helemaal uit op de toverwinkels. Beneden komt een tovenaarswinkel die alle magische spullen verkoopt die een beetje tovenaar nodig denkt te hebben. Boven komt een heksenwinkel waar alles net een beetje over de top is en waar de heksen hun hoeden, bezems, flesjes en wat voor gadgets ze nog meer nodig hebben kunnen kopen.


Wil je een en ander beter bekijken klik dan op de knop.


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek