Kerstmarkt

Door de jaren heen is mijn kerstmarkt uitgegroeid van een kraampje naar een heuse kerstmarkt met bomen en alles erbij.Op de bovenste plank staan twee kramen. Ook een kast met servies, de sleeën en een paspopboom. Aan de stalletjes hangen allerlei kerstfrutsels. Van kransjes tot gehaakte hangertjes en van kralenwerkjes tot sterren.


De kramen hebben allemaal hun eigen specialiteit. Zo is er een kraam met een hele verzameling kerststalletjes. De meeste heb ik zelf gemaakt. Er zijn papieren stalletjes, houten stalletjes en kerstbogen uit het zwarte woud, en stalletjes van klei, stof en zelfs een kijkdoos.


In de tweede kraam staan kerststukjes, kransen en andere kerstversieringen.


Ook bovenop de kramen staat genoeg. Een verzameling gnomen, een papieren kersttreintje, nog meer stalletjes en een pinguïn zanggroepje.


Ook voor de kramen valt veel te zien. Er zijn gepimpte sleeën, kerstmanden, borden en een adventskrans.


De paspop is begonnen als een gipsen torso met een papieren rok. Het corseletje is van kant en de rok is bekleed met kerstgroen. Helaas vergeelt het groen langzamerhand. De kast is gevuld met een papieren servies.


Op de tweede plank staat de derde kraam. Deze is vooral gevuld met kerstlekkers. De kerstman verkoopt hete chocolademelk, glühwein, kerststol en andere lekkernijen.


In de kraam staan ook kaarsenboogjes en sneeuwbollen. De snoeppiramides zijn gemaakt van styropor balletjes en fimocanes.


De kerstbomen hebben allemaal hun eigen thema. Ze zijn voorzien van kerstlampjes. Ook de lantaarns branden echt.


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek