Strandshop


Het poppenhuisblad waar ik workshops voor gemaakt heb wilde een zomers item. Dat werd dus een strandshop in een wijnkistje. Ik ben flink aan het googelen geweest voor ideetjes en daarna kwam de uitdaging om het in miniatuur te gaan maken.


Het kistje kreeg een zonnig kleurtje. Het plankje werd een luifel. Tegen de zijkanten heb ik stevig stramien gespannen om er alle spulletjes aan haken aan te kunnen hangen. Het tafeltje en de schoenenrekken zijn gemaakt van ijslolly houtjes.


Het ene rek is gevuld met crocks het andere met slippers. De kaartenmolen kan echt draaien. Aan de wanden hangt alles wat je op het strand maar kunt gebruiken.


De mandjes zijn van papiertouw gemaakt. De hoeden en tassen zijn van raffia gehaakt. Volgens mijn kleindochter moest er ook zonnebrandolie komen.


Een mand met ballen, zwembroeken, schepnetten, vliegers en schepjes. Het is er allemaal. De kauwgomballenautomaat is van fimo en een kerstlampje gemaakt.


Aan de andere kant van de shop de badpakken, parasols, tassen en een mand met emmertjes en gietertjes. De badkleding is van papier.


De bodyborden zijn van rubberplaat gemaakt met een printje van echte borden erop. De tennisrackets zijn ringetjes van opzetborsteltjes van een elektrische tandenborstel. Ook vilt en ponpons zijn heel bruikbaar.


Met papier en rubberplaat kun je eindeloos variëren.


De snorkels waren een uitdaging. Maar met papier, plastic en paperclips lijken ze toch aardig. De jeu de boules setjes zijn styropor balletjes in een houder van rubberplaat. De frisbees zijn plastic dopjes.


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek