Toverwinkels


Inmiddels ben ik helemaal in de miniban van tovenaars en heksen. Ik leef me bij dit project helemaal uit op een paar toverwinkels. Beneden is de tovenaarswinkel die alle magische spullen verkoopt die een beetje tovenaar nodig denkt te hebben. Boven is de heksenwinkel waar alles net een beetje over de top is en waar de heksen hun hoeden, bezems, flesjes en wat voor tuttemerul ze nog meer nodig hebben kunnen kopen. Op het dakterras is een landingsplatform voor heksenbezems.


Op een beurs heb ik twee bouwpakketten van winkelpanden gekocht. Die heb ik in elkaar gezet en daarna gestapeld. De bovenste was voorzien van een trap naar het dakterras. Daardoor ontstond er bij de onderste een veranda.


Omdat de tovenaar een draak als magisch huisdier heeft is er onder de trap een hol gemaakt waar zij haar eieren uit kan broeden. Voor de deur van de heksenwinkel is een platform gekomen. De winkel is bekleed met spinnenweb stof.


Het nest van de draak. Mama heeft net eten voor haar jongen meegebracht. De veranda staat vol kooien met magische dieren.


Dat niet alle heksen even goede vliegers zijn laat deze heks zien. Ze is in volle vaart tegen de gevel gecrasht. De andere heksen vinden het wel vermakelijk.


Het uithangbord annex bel en een ludieke bezemstandaard.


De namen van de winkels komen uit het Esperanto. La Bunta Balailo betekent De Bonte Bezem. La Fluganta Drako staat voor De Vliegende Draak. In de kooi bij de deur zit een elf opgesloten.


De winkels zijn uitgebreid te zien via de volgen knoppen:


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek