Tovenaarswinkel


De tovenaarswinkel heeft de uitstraling van een grutterswinkel. De grutterskasten staan vol potten en flessen, boeken en manuscripten, toveringrediënten en kristallen bollen. Aan het plafond hangt een winkelslang met elfenkooien. In de boekenstapel zitten heel wat uurtjes knip en plakwerk.


De grutterskasten, gemaakt van sigarenkistjes, heb ik gevuld met tovenaars artikelen. Bovenop staan een stel uilen te wachten op een nieuwe baas. De uilen, schedels en stenen potten zijn van gips. De kristallen bollen zijn knikkers.


De glazen potjes zijn met allerlei “heerlijkheden” gevuld. Gekleurd zand, gel, fimo insecten, alles is bruikbaar. De kristallen bollen zijn knikkers.


Tientallen perkamenten stapels en rollen wachten op een leergierige tovenaar. Botjes uit uilenballen, fimo paddenstoelen en edelstenen, een beetje magiër heeft veel boodschappen op zijn lijstje staan.


De insecten heb ik maar snel in potjes gestopt.


In de boekenstapel zitten honderden boeken verwerkt. De elfjes zoeken de gewenste boeken eruit. Aan de zijwand van de kast hangen de toverstokken. In de hoekkast zijn de Mandrake planten en de drakeneieren te zien. Bovenin de kast een paar merelpasteien. Links in de winkel zingt het schedelkoortje het hoogste lied.


Het toverkastje hangt boven de open haard. Met de Mandrake planten moet je heel voorzichtig zijn.


In de open haard staat een uit de hand gelopen heksenbrouwsel. Een spinnenkoerier levert ingrediënten aan.


Op de toonbank staan bijzondere en kostbare voorwerpen. De magische hangers zijn gevuld met speciale mixen.


In de toonbank zijn een slangenbak en een gifkikkerbak ingebouwd.


Het maken van magische boeken leverde vele creatieve knutseluurtjes op. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.


De tafel laat zien dat de tovenaar er soms een bende van maakt. Het is te hopen dat de brouwsels geen eigen leven gaan leiden.


In de etalages staan Orrery’s, een soort planetariums. De planeten en sterren kunnen echt om hun as draaien.


Vragen, opmerkingen of tips?

Stuur een berichtje naar: Lia v.d. Spek